Multi Pages settings window not working

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
User avatar
dfriasb
Senior Member
Posts: 112
Joined: Thu Mar 10, 2016 1:08 pm
Location: Calafell, Tarragona, Spain

Multi Pages settings window not working

Post by dfriasb » Fri Nov 24, 2017 4:12 pm

Hello all,

Drawing Preferences/Printing/Multi Pages settings window is not working on my computer.

I can change settings (Nr. of Pages, Margins, etc..) but this has no effect on printing preview. Even sometimes QCAD quits suddenly with no prompting when trying to Apply changes to this settings in this window, or when clicking OK.
Changes in this settings are saved in one file's session, but when I close this file and open it again, this settings are back to Default ones again (1 column, 1 row, glue margins: 10...).

Before updating to last version of QCAD it was working. I'm using now QCAD Professional version 3.19.0.0 (3.19.0) in Linux Ubuntu 16.04 OS.

Thanks! Best regards,

David
Attachments
Screenshot from 2017-11-24 15-55-33.png
I see 2 pages in my print preview, even I applied 1 page and 0 margin
Screenshot from 2017-11-24 15-55-33.png (343.3 KiB) Viewed 2223 times
David Frías Barranco | architect
[email protected] | davidfriasarquitecto.es

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6909
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Multi Pages settings window not working

Post by andrew » Fri Nov 24, 2017 4:15 pm

Please update to 3.19.1 and report back if problem persists, thanks.

User avatar
dfriasb
Senior Member
Posts: 112
Joined: Thu Mar 10, 2016 1:08 pm
Location: Calafell, Tarragona, Spain

Re: Multi Pages settings window not working

Post by dfriasb » Fri Nov 24, 2017 4:47 pm

I wasn't automatically warned of this last version, even I have enabled this option in "Check for QCAD Pro Updates" window. Anyway I installed it and now this problem is not happening anymore.

Thanks again!
David Frías Barranco | architect
[email protected] | davidfriasarquitecto.es

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”