[solved] Removing line segment between two intersections

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post one question per topic.
Post Reply
User avatar
Eugor
Newbie Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 31, 2019 11:05 pm

[solved] Removing line segment between two intersections

Post by Eugor » Mon Apr 08, 2019 1:48 am

Windows 10 x64
QCAD 3.22.0
Brain stuck-infinite loop (autocad trim/extend function)

1.) How do I remove line segments between two intersections ?

I know in autocad it would be trim, and then I would select the entities I would cut from, enter, then select the discard section to remove it.
I just could not bring myself to using freehand draw to create a break spot. I tried, but it was quite ugly. So I am trying to create it as I have done before by creating a break line, parallel copy, trim remove the between segment
Attachments
QCAD Break Trim.docx
(276.4 KiB) Downloaded 42 times
EX9.12 Break Trim Extend.dxf
(102.5 KiB) Downloaded 66 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2759
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Removing line segment between two intersections

Post by Husky » Mon Apr 08, 2019 2:06 am

Launch Modify / "Break out segment" and click on the line which needs to be removed.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
Eugor
Newbie Member
Posts: 7
Joined: Sun Mar 31, 2019 11:05 pm

Re: Removing line segment between two intersections

Post by Eugor » Mon Apr 08, 2019 2:12 am

Right in front of me the whole time, and easier. Thank You Kindly.

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”