ruler units, inches vs feet/inches

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules

Always indicate your operating system and QCAD version.

Attach drawing files and screenshots.

Post one question per topic.

Post Reply
StanB
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Fri May 22, 2020 3:16 am

ruler units, inches vs feet/inches

Post by StanB » Sun Jan 16, 2022 6:21 pm

my ruler (using inches) shows "0 1'8" 3'4" 5'0" etc"
I want to see "0 20 40 60 etc"
I've done this before but I can't remember how I did it. Something about type of dimension or something. Please let me know how.
Thanks,
Stan

StanB
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Fri May 22, 2020 3:16 am

Re: ruler units, inches vs feet/inches

Post by StanB » Sun Jan 16, 2022 6:23 pm

using qcad 3.37.1, windows 11

CVH
Premier Member
Posts: 1782
Joined: Wed Sep 27, 2017 4:17 pm

Re: ruler units, inches vs feet/inches

Post by CVH » Sun Jan 16, 2022 7:14 pm

See:
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php? ... 536#p33533

For the current drawing: Edit menu .. Drawing preferences (Ctrl+I)
For al new drawings use the Application Preferences section Defaults for ... :wink:

Regards,
CVH

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 4190
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: ruler units, inches vs feet/inches

Post by Husky » Sun Jan 16, 2022 8:53 pm

StanB wrote:
Sun Jan 16, 2022 6:21 pm
I've done this before but I can't remember how I did it. Something about type of dimension or something.
https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic. ... 519#p33519
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”