QCAD Bugtracker

QCAD - 2D CAD System.

Click here for a documentation of the DokuWiki formatting syntax that can be used in reports

Please search for existing tasks (also closed ones) before opening a new task.

Please make sure that you are using the latest Version of QCAD before posting a bug (menu Help > Check for Updates)

IDCategoryTask Type  descSeveritySummaryStatusProgress
1087QCAD (main)Bug ReportLowRuler ticks are not corresponding to the grid pointsAssigned
0%
Task Description

Ruler ticks are not corresponding to the grid points,
Ruler will completely disappear at a certain zoom level,

Settings:
Drawing unit: inch,
Grid settings: Grid 1, Meta Grid 12,
Dim Label Format: “Engineering, 0’-0.0”

see topic below:
http://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=32&t=3014

1900QCAD (main)Bug ReportVery LowRemote shares initially not accessible.Assigned
0%
Task Description

My data files are stored on network shares (synology) with a GB link. QCAD Pro is run in Admin mode.

While in my Windows browser all remote shares are accessible (Green), in the QCAD file open menu they are initially shown as not accessible (Red). By accessing a specific drawing file in a remote share, the share will open and turn green.

Same behavior using ‘Open recent’. Always the message is given that the requested file does not exist, and the file is wiped from the ‘Recent Open’ list. Only if the share is first accessed through ‘Open’ with a random file, it will turn and a ‘recent open’ file for that share will open.

Drag and Drop from a remote share will never work.

733QCAD (main)Bug ReportLowQCAD Trial: batch tool dwg2bmp produces no outputAssigned
0%
Task Description

Some users are experiencing problems with dwg2bmp.

See forum at:
http://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=32&t=2272&view=unread#unread

729QCAD (main)Bug ReportLowPreferences not stored on some installationsAssigned
0%
Task Description

Preferences not stored on some installations

See:
http://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=2269&view=unread#unread

665QCAD (main)Bug ReportLowPossible printing error on Linux fedora 16?Assigned
0%
Task Description

On behalf of et76
Possible printing error using Linux 16 - needs further testing!
Please see topic: http://www.ribbonsoft.com/rsforum/viewtopic.php?f=12&t=2119

Au nom de et76
Erreur d’impression possible en utilisant Linux 16 - a besoin d’autres tests!
S’il vous plaît voir le sujet: http://www.ribbonsoft.com/rsforum/viewtopic.php?f=12&t=2119

2016QCAD (main)Bug ReportLowOffsetting multi selection of polylines halts prematureAssigned
0%
Task Description

See:
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?&t=6827&p=25992#p25992

Offsetting 32 polys from ellipses fails.
Offsetting 16 polys can be completed with 2 selections for outer and 2 for inner.

For some reason the offset function halts premature.

Regards,
CVH

2098QCAD (main)Bug ReportVery LowOffset will pick up hidden blocks while using it in a l...Assigned
0%
Task Description

When I’m drawing inside a layout block the offset tool picks up lines from blocks that are hidden.
It is not happening with all the block.

2068QCAD Community EditionBug ReportVery LowNon-english text in upper/lower index becomes UTF codeAssigned
0%
Task Description

How to reproduce.

1. Create a text field with some non-english words in the upper index. (see attached pic1.png)
2. Save the project and close QCAD.
3. Run QCAD and open same project.
4. Now upper/lower indexed text becomes not human readable UTF codes. (see attached pic2.png)

Tried different fonts - doesn’t help.

Linux ntb-kirill 3.10.0-1062.12.1.el7.x86_64 #1 SMP Tue Feb 4 23:02:59 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
CentOS Linux release 7.7.1908 (Core)

641QCAD (main)Bug ReportLowNo warning is displayed when lengthen tool is used with...Assigned
0%
Task Description

Command ‘Lengthen LE’ will extend most arcs but not all (2 arcs in the attached drawing do not work)! There is no obvious reason for this from the users point of view.

1916QCAD (main)Bug ReportLowMoving an object in an angled viewport with mouse does ...Assigned
0%
Task Description

To reproduce

1. Select a new view-port in model-space
2. Select the appropriate paper-space
3. When the paper space opens change the angle of the viewport to 90 degrees
4. Place view-port in paper space
5. Select the view-port in paper-space by clicking it
6. Try to move the object itself in the view-port (by clicking the “top” dot) to the right by moving the mouse to the right while holding the left mouse-button.

Actual

The object in the viewport moves down vertically NOT to the right

Expected

The object moves to the right

(It seems mouse movement does not compensate for the rotated angle of the viewport)

Workaround

None, except compensate for the angle in your head and moving the mouse the “wrong” way when correcting the placement of objects in the view-port

2048QCAD (main)Bug ReportVery LowMove / Copy to current layer fails when reference point...Assigned
0%
Task Description

QCAD 3.24.2 / macOS x86_64 10.14.6

Starting with empty doc:
1. Draw any object (e.g. a rectangle) on layer 0.
2. Create new layer (”1”) with color, say yellow.
3. Select new layer
4. Select new object
5. Modify → Move / Copy
6. Click reference point
7. Click target point same as reference point
8. In “Move / Copy Options” dialog, select “Delete Original” and check “Use current layer and attributes.” Click OK.

The moved object stays on the layer it was previously on. Using “Move / Copy” as a quick way to move a selection between layers is not useful even though it appears to be the recommended way in a Google search.

Note: if “Keep Original” is selected instead, the copied object is placed on the current layer and the original object remains on its layer, as expected.

Note: if the target point is different from the reference point, the moved object is placed on the current layer as expected.

There are other workarounds too, cut / paste with “To current layer” checked seems to work, as does chaging the layer in the Properties Editor.

948QCAD (main)Bug ReportLowmainwindow example segfaultsAssigned
0%
Task Description

As far as I can tell, it never worked.

#0  0x0000000000490527 in QFormInternal::domPropertyToVariant ()
No symbol table info available.
#1  0x000000000042aea9 in QFormInternal::QAbstractFormBuilder::toVariant ()
No symbol table info available.
#2  0x00000000004498a6 in QFormInternal::QFormBuilder::applyProperties ()
No symbol table info available.
#3  0x000000000042475f in QFormInternal::FormBuilderPrivate::applyProperties ()
No symbol table info available.
#4  0x000000000042e83b in QFormInternal::QAbstractFormBuilder::create ()
No symbol table info available.
#5  0x00000000004493c0 in QFormInternal::QFormBuilder::create ()
No symbol table info available.
#6  0x000000000042182e in QFormInternal::FormBuilderPrivate::create ()
No symbol table info available.
#7  0x000000000042fa37 in QFormInternal::QAbstractFormBuilder::create ()
No symbol table info available.
#8  0x00000000004225a2 in QFormInternal::FormBuilderPrivate::create ()
No symbol table info available.
#9  0x0000000815eed3d7 in QFormInternal::QAbstractFormBuilder::load ()
   from /usr/home/ice/w/qcad/qcad/plugins/script/libqtscript_uitools.so.1.0.0
No symbol table info available.
#10 0x0000000815ededad in QUiLoader::load () from /usr/home/ice/w/qcad/qcad/plugins/script/libqtscript_uitools.so.1.0.0
No symbol table info available.
#11 0x0000000815eda326 in qtscript_QUiLoader_prototype_call (context=0x813262240)
    at ../../generated_cpp/com_trolltech_qt_uitools/qtscript_QUiLoader.cpp:282
        _q_arg0 = (QIODevice *) 0x813fe5610
        _q_arg1 = (QWidget *) 0x813ffdcd0
        _q_result = (QWidget *) 0x8006e2c00
        _id = <value optimized out>
        _q_self = (QUiLoader *) 0x813f08d40
#12 0x0000000805fc9f78 in QScript::FunctionWrapper::proxyCall () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#13 0x0000000805ee418f in QTJSC::NativeFuncWrapper::operator() () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#14 0x0000000805eb93ee in QTJSC::Interpreter::privateExecute () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#15 0x0000000805ec1ccd in QTJSC::Interpreter::execute () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#16 0x0000000805ec1ff9 in QTJSC::Interpreter::execute () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#17 0x0000000805fa9743 in QScriptEnginePrivate::evaluateHelper () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#18 0x0000000805faabc6 in QScriptEngine::evaluate () from /usr/local/lib/qt4/libQtScript.so.4
No symbol table info available.
#19 0x0000000800ac5aae in RScriptHandlerEcma::eval (this=0x811f435e0, script=<value optimized out>, 
    fileName=<value optimized out>) at RScriptHandlerEcma.cpp:855
        err = {d_ptr = {d = 0x7fffffffcf50}}
#20 0x0000000800ac65c5 in RScriptHandlerEcma::doScript (this=0x811f435e0, [email protected], 
    arguments=<value optimized out>) at RScriptHandlerEcma.cpp:851
        fi = {d_ptr = {d = 0x813f94700}}
        globalObject = {d_ptr = {d = 0x813ff1240}}
        contents = {static null = {<No data fields>}, static shared_null = {ref = {_q_value = 3936}, alloc = 0, size = 0, 
    data = 0x809bb387a, clean = 0, simpletext = 0, righttoleft = 0, asciiCache = 0, capacity = 0, reserved = 0, array = {0}}, 
  static shared_empty = {ref = {_q_value = 19}, alloc = 0, size = 0, data = 0x809bb389a, clean = 0, simpletext = 0, 
    righttoleft = 0, asciiCache = 0, capacity = 0, reserved = 0, array = {0}}, d = 0x811c11800, static codecForCStrings = 0x0}
#21 0x0000000000417d13 in MainWindow (this=0x7fffffffd4b0, parent=<value optimized out>) at MainWindow.cpp:99
No locals.
#22 0x0000000000416ad9 in main (argc=1, argv=<value optimized out>) at main.cpp:35
        app = <value optimized out>
        window = {<QMainWindow> = {<QWidget> = {<QObject> = {_vptr$QObject = 0x4992b0, static staticMetaObject = {d = {
            superdata = 0x0, stringdata = 0x809933ae0 "QObject", data = 0x809933b80, extradata = 0x809ba94c0}}, 
        static staticMetaObjectExtraData = {objects = 0x0, 
          static_metacall = 0x80985cd80 <QObject::qt_static_metacall(QObject*, QMetaObject::Call, int, void**)>}, d_ptr = {
          d = 0x811d28600}, static staticQtMetaObject = {d = {superdata = 0x0, stringdata = 0x80993cc40 "Qt", 
            data = 0x809940560, extradata = 0x0}}}, <QPaintDevice> = {_vptr$QPaintDevice = 0x499478, painters = 0}, 
      static staticMetaObject = {d = {superdata = 0x809ba94e0, stringdata = 0x808e66be0 "QWidget", data = 0x808e670c0, 
          extradata = 0x809282360}}, static staticMetaObjectExtraData = {objects = 0x0, 
        static_metacall = 0x8087899a0 <QWidget::qt_static_metacall(QObject*, QMetaObject::Call, int, void**)>}, 
      data = 0x811d28748}, static staticMetaObject = {d = {superdata = 0x809282380, stringdata = 0x808ec04c0 "QMainWindow", 
        data = 0x808ec0660, extradata = 0x8092abc60}}, static staticMetaObjectExtraData = {objects = 0x8092d1880, 
      static_metacall = 0x808e5aaf0 <QMainWindow::qt_static_metacall(QObject*, QMetaObject::Call, int, void**)>}}, 
  documentInterface = 0x811d31600}
        ret = <value optimized out>
1462QCAD (main)Bug ReportLowMac Trackpad zoom gesture not working as expectedAssigned
0%
1 Task Description

Hi,

I am using mac version and I have annoying issue with trackpad.
I use qcad primary with my trackpad and under application preferences (Graphics View/Navigation), my setting is as follows.
Mouse wheel / two finger swipe: Scroll (Trackpad...
Enable pan gesture : unticked (found that enabling this often goes into pan mode when I am just moving my pointer around)
Limit zoom and scroll to prevent overflows : ticked (hoping that this would prevent weird zooming issue. I will describe what I am experiencing later this page)
Reverse mouse wheel direction for zoom :unticked
Mouse wheel zoom factor: 1.02

Things work as expected:

  • panning with two finger swipe
  • and the rest

Issue I am experiencing:

Often, when I am zooming in and out with two finger gestures, the view suddenly sets to some weird state and my drawing goes off the ruler.
The mouse point remains where it is.

Workaround:
Reset viewpoint with autozoom and navigate around.

Expected zoom behaviour:
I expect viewpoint to zoom in / out at where my mouse pointer is or at least the centre of current view point.

584QCAD (main)Bug ReportLowLibrary Items können unbrauchbar gemacht werden durch l...Assigned
0%
Task Description

Nach einigen Überraschungen ....

Es ist möglich Layer in nicht eingefügten oder unsichtbar geschalteten Library Items unbemerkt zu löschen ....

Fallbeispiel 1:
Ich arbeite an einer Zeichnung die u.a. den Layer “Gelbe Linie” benutzt.
Ich füge ein Library Item ein was auch einen Layer “Gelbe Linie” hat.
Ich lösche - aus welchen Gründen auch immer - in der Zeichnung das Library Item weil ich es erst später wieder verwenden will.
In der Blocklist ist es natürlich immer noch verfügbar.
In der Zeichnung lösche ich den Layer “Gelbe Linie” da ich diesen nicht brauche brauche - habe aber natürlich nicht im Kopf welche Layer in meinen Blocks verwendet wurden.
Nach einiger Zeit will ich den Block (den aus der Library) wieder einfügen - dieser ist nun aber unbrauchbar da der Inhalt welcher auf dem Layer “gelbe Linie” war fehlt.
Das Library Item neu aus Library laden um das bereits existierende zu reparieren scheitert da das erste nicht überschrieben werden kann. Ich muss den ersten Block löschen um den neuen benutzen zu können.

Fallbeispiel 2:
Da das selbe (löschen der Layer) auch passieren kann bei unsichtbar geschalteten Blöcken kann es dazu führen das ich zig bereits positionierte Blöcke zerstöre und neu platzieren muss um meine Zeichnung zu reparieren.

Fallbeispiel 3:
Ich sehe in meiner Zeichnung einen Layer “Gelbe Linie”. Weiß nicht was das ist - schalte alle Layer unsichtbar außer “Gelbe Linie”. Klicke auf “Auto Zoom” um zu sehen was den auf “Gelbe Linie” ist. Finde nichts = also leer! Lösche Layer “Gelbe Linie”. Der Layer wurde aber von einem im Moment nicht verwendeten Library Block verwendet. Es gibt keinen Hinweis das ich damit ein Library Item zerstören könnte ....

Lange Rede kurzer Sinn: Wäre es machbar/sinnvoll Layer in Blöcken nur löschen zu können wenn ich mich im Edit Modus der Blöcke befinde?

1339QCAD (main)Bug ReportLowLibrary Browser unstoppableAssigned
0%
Task Description

Hi,

Even with the Application Preference, Library Browser, NO Update on Start up,
the Libray Browser scans the directory, a proces that can’t be stopped or closed.

893QCAD (main)Bug ReportLowLibrary Browser - Edit Library Item - opens drawings al...Assigned
0%
Task Description

Library Browser - Edit Library Item - opens drawings always with grid.

- If I switch between opened drawings back and forth the grid will disappear ....
- If I switch the grid button between visible (it is already visible!) and invisible the grid is gone ....

Just Cosmetic ... ;-)

1691QCAD (main)Bug ReportVery LowIssue with Layouts after "File-Revert"Assigned
0%
Task Description

QCad 3.19.2 Professional, 64bit, Liux Mint

Case:
1. Open some saved drawing with viewport entities on layout block (paper space). Print Preview mode is “On” automatically.
2. After “File-Revert” drawing is reopened on layout block (paper space), but now Print Previw mode is “Off” .

For example can try on “flange.dxf”

498QCAD (main)Bug ReportLowissue importing from AutocadAssigned
0%
Task Description

There is an issue importing from Autocad:
lines and quotes (both arrows and text) appear too much big (see attachment).
I can fix quotes modifying dimensions in “current drawing preferences”, but lines are still too thick.
Autocad’s dxf are opened with right line thickness but wrong quotes.
Furthermore, Autocad opens Qcad’s dxf files showing wrong quotes.

714QCAD (main)Bug ReportLowIsometric view tool bar doesn`t remain ' docked'.Assigned
0%
Task Description

Win 7 - 64
Isometric view tool bar doesn`t remain ' docked’ when re-opening QCAD.

980QCAD (main)Bug ReportLowIsometric Projection / blocks / wrong layer are used in...Assigned
0%
Task Description

Isometric Projection used on a selection which contains blocks will mix up the layer affiliations.
No blocks - no problems ;-)

772QCAD (main)Bug ReportLowIsometric grid: toggle buttons not updatedAssigned
0%
Task Description

- Switch isometric grid off
- Switch isometric grid on using drawing preferences
- Tool buttons don’t reflect correct status

1427QCAD (main)Bug ReportLowInfo Tool / Polylinie Area (II)/ Preview brokenAssigned
0%
Task Description

Print “Command Line” and as “Add measurement to drawing” works as expected.

645QCAD (main)Bug ReportLowInch - Layerdata / Linewight still in mm ...Assigned
0%
Task Description

Drawing Unit is in “Inch” but the Layer Data (Line wight) is in “mm” ....

I like it ;-) ... but maybe I’m the only one :-(

1203dxflibBug ReportLowImages not saved (dxflib)Assigned
0%
Task Description

I am doing a bit of landscaping and using a (big) ortophoto as one of my layers in order to sanity-check on the ground measurements.

The layer contains a point and the image and nothing else.

The image is a 8MB file: “PNG image data, 4200 x 2980, 8-bit/color RGB, non-interlaced” and it is scaled to 210 coordinate units (meter) horizontally in the drawing.

With approx 50% probability the image disappears during Save, as see for instance in this diff of the DXF file:

      @@ -158699,28 +153057,6 @@ AcDbXrecord
        90
       6
         0
      -IMAGEDEF
      -  5
      -A1
      -100
      -AcDbRasterImageDef
      - 90
      -0
      -  1
      -/critter/HTV10/Ortofoto/ortofoto201502f.png
      - 10
      -210.0
      - 20
      -149.0
      - 11
      -1.0
      - 21
      -1.0
      -280
      -1
      -281
      -0
      -  0
       ENDSEC
         0
       EOF

The point in the same layer does not similarly disappear, the bug only seems to affect images.

I have seen this bug from version 3.7.5.0 to git as of yesterday (63e06c778926a803bdfbffdf27b8c24d41511072).

I have not been able to correlate the bug with anything.

Looking closer at the DXF file (attached), there seems to be some residuce of attempts to insert images in protected/invisible layers, so this may be some kind of refcounting issue.

(Any chance of getting FreeBSD into the “Operating System” field ?)

1972QCAD (main)Bug ReportLowHatch import fails for boundaries with many very small ...Assigned
0%
Task Description

See also:
https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=6648

2014QCAD (main)Bug ReportLowFocus on Options Toolbar failsAssigned
0%
Task Description

Scenario: e.g. Tools Move/Copy and Rotate switched to “use without dialog.

Launch within a drawing Move/Copy, use the Keyboard keys CTRL + Space to focus on the Option Bar - the field for Numbers is Highlighted and I can change it. Further navigation with keys on the keyboard depends on remembered option (copy yes/no etc what make a navigation possible or not. It looks like the navigation with the Arrow keys is focused on the canvas and sooner or later the courser will jump to the Command Line or Property editor. Same behavior with the Rotation tool.

See also:
https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=32&t=6828

2050QCAD Community EditionBug ReportVery LowFlexPainter dosen't workAssigned
0%
Task Description

FlexPainter works in the Pro version of QCad but not in the Comunity one.
If it’s not supposed to works in the latter, maybe, it would be better to remove it from the menu (Misc > Script Examples > Mathematics).

1974QCAD (main)Bug ReportVery LowFile > Print Preview: Cannot move paper in new drawingUnconfirmed
0%
Task Description

Yesterday I set up a Windows 64 bit install of QCAD Pro which shows the same bug I have been seeing for a while in the Community linux git repo.

Create a new drawing and then go to “Print preview”. Enable “Move paper postion”, the cursor changes to the hand icon, but the paper position is unable to be moved. Only by saving the drawing, exiting the program, restarting and reopening the drawing, will the “Move paper postion” function correctly.

Affected versions tested:

Windows 64bit installer download, as of yesterday.
Linux 64bit build from git, about 20minutes ago.

For what it’s worth, this bug is not present in this previous git checkout:

Version:
3.21.1.0 (3.21.1)
Internet:
QCAD.org
Build Date:
Jul 2 2018
Revision:

Qt Version:
5.7.0
Architecture:
x86_64
Compiler:
gcc 6.3.1

Thanks for a great product.

1923QCAD (main)Bug ReportVery LowFaulty rendering Polylines with Global/Local Widths and...Assigned
0%
Task Description

Win7pro 32bit Qcad 3.23.0

Andrew,
The Arc segments of Polylines with Global or any Local Width render faulty where Global Z or any of the arc’s local Z is not zero.

In the attached drawing setting the Global Z of the inner poly to 5,10,...

The setting of Z to not zero affects the radius of the projected arc and not the bulging of the poly.
It also affects the projected widths of the line inversely, but not by changing the widths properties.

Pritty rare combination! True.
Qcad is 2D native! True.

Flatten will resolve this.

It is not a purely visual rendering fault, the poly will explode as such.

Maybe similar flaw as with uneven scaling blocks with arcs.
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=8&t=5566#p20703

Regards

1765QCAD (main)Bug ReportVery LowErrors with polyline offsetAssigned
0%
1 Task Description

Win 7 32 bit QCAD 3.20.1

Ofsset of a base-line with arcs results in massive ammount of errors.
Most of them occur as a cluster of very tiny segments and are part of the offset. (zoom far in at the red circles)
Mostly they occur where the offsetted arcs should merely be trimmend pairwise.
Some occur as detached entities or as detached strings of entities very near the offset (strings not documented).
Spooks occur at opposite site when base-line is not closed.
360° curls can occur with R = Offset.
Null-entities may occur (not documented, hard to find and not able to copy).

The base-line is checked and sound and has mixed tangentially or not tangentially connected arcs.
Offsetting the mother base-line of the base in the file has similar effect but not all and/or different ones.
Also encountered with offseting polys from fonts.
Used to define pocket paths for CNC.
Detected because the CNC driver will not accept Self-crossers, Null-entities or open ends depending on the settings.

Work arround is to explode and select small entities but this does not solves the issues.
1) Choosing the tolerance large enough will detect small segments that should stay.
2) Recombining will generate new ones at the place where the main segments remain crossed.
Cleaning up the paths is a daunting process with some thousand segments for several offsets.

I assume this has an infuence on the CAM part of QCAD too unless the offset method is different.

976dxflibBug ReportLowDXF import errors related to hatches, textsAssigned
0%
Task Description

See:
http://www.qcad.org/rsforum/posting.php?mode=reply&f=30&t=2677

1008QCAD (main)Bug ReportLowDXF (dxflib) compat issuesAssigned
0%
Task Description

Git head as well as 3.4.5 (trial), both with dxflib 3.3.4.0.

Start up QCAD, (with existing or new configuration, doesn’t seem to matter), “Save as” the completely empty drawing, choose “R15 (dxflib)” on Pro (only this one is available on community), save drawing.

Fire up AutoCAD 2000, try to load the empty drawing just saved.

Result:

DXF read error
Error in APPID Table
DXF read error on line 941.
Invalid or incomplete DXF input -- drawing discarded.

Problem not present when a completely empty drawing saved using Teigha in R15 format is opened (ie. it just results in an empty drawing in AutoCAD 2000). Problem is also not present when saving an existing drawing with Pro (trial) with Teigha and opening it in AutoCAD 2000. Problem does present when trying to open a dxflib-saved drawing in AutoCAD 2000.

Empty drawings created with both dxflib 3.3.4.0 in QCAD Pro 3.4.5 trial and Teigha whatever in QCAD Pro trial 3.4.5 are attached. (Community Git 135fd0 is identical to Pro - same dxflib version.)

756QCAD (main)Bug ReportLowDisplay problem in the Text "Character Map" ...Assigned
0%
1 Task Description

XP/32

Go to:
Text → Special Characters → Others → “Character Map” pops up.
Adjust Zoom to 100% = display problem (not enough space for the single character.

2099QCAD (main)Bug ReportLowDIM Label, Square Symbol doesn't adopt layer attributesAssigned
0%
Task Description

The square symbol offered as symbol in DIM label is the only symbol which doesn’t adopt the layer color.
If I print a drawing in full color it leads to a black symbol in an otherwise colored dimension.

It is also the only symbol which has a solid filling what is confusing when you work with it in Model_Space ...

1843QCAD/CAMBug ReportLowCreating ToolPath StallsAssigned
0%
Task Description

Hi Andrew,

Still working with and on CAM HPGL for the HP7580 pen plotter.

I have added a penplotter test drawing, that might be used for testing en callibrating plotter and pens. You may add it to the Examples-directory.

QCAD has a lot of trouble creating toolpaths and exports. Much too often it shuts itself down, or gets stalled. Why? I am not sure.

2092QCAD (main)Bug ReportLowcrash when changing shortcut in preferencesAssigned
0%
Task Description

The application crashes when I try to change a shortcut in the preferences. And only after resizing the preferences window.
In the attachement are the cli warnings.
I also tried the 3.24.3.9 snapshot with the same result.

2041QCAD (main)Bug ReportLowcircletangent2 doesn't solve correctly if the defining ...Assigned
0%
Task Description

In my example I can’t draw a circle with circletangent2 if the defining point is on one of the defining tangents. The tangency is lost when I try to do this.

I attached 4 screenshots: TheExample.png, TryingPoint1.png, TryingPoint2.png and The_Point_Isn’t_On_The_Tangents.png.

1971QCAD/CAMBug ReportLowCAD/CAM 3D SimulatorAssigned
0%
Task Description

Hallo Andrew,

Found a bug in the 3D Simulator execution

1847QCAD/CAMBug ReportLowBUG MEMORYAssigned
0%
Task Description

Hi Andrew,

Still working on creating HPGL.PLT toolpaths for the HP7580 pen plotter. QCAD has some trouble creating toolpaths. Too often it shuts itself down, or the PC gets stalled.

Recreating the same error however is possible

879QCAD (main)Bug ReportLowAutosave function not working if file is opened directl...Assigned
0%
Task Description

If a file is opened by clicking on it in an open ZIP archive, autosave will not work.

Linux Mint -64

Autosave function not working, error warning given instead!

1214QCAD (main)Bug ReportLowArray of blocks -> Clipboard -> "flip pasted entities" ...Assigned
0%
1 Task Description

Case:

Select a block array,
put it with “Copy with reference” or “Cut with reference” into the clipboard,
choose a reference point which isn’t in the center of the array,
use the paste tool / with option “flip pasted entities”

If I flip only in horizontal or vertical direction the preview box will double in size and I can’t place the entities precisely regarding to the reference point.
If I try to flip in both directions at the same time - you can’t see this effect.

794QCAD (main)Bug ReportLowApplying Solid grid lines - not workingAssigned
50%
Task Description

Windows
3.0.8
Application preferences > Graphics View > Appearance - Solid grid lines doesn’t change anything?

735QCAD (main)Bug ReportLowAngle dimensioningAssigned
0%
Task Description

See http://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=11&t=2274&view=unread#unread

754QCAD (main)Bug ReportLowAdding or removing additional viewports - gives unwante...Assigned
0%
Task Description

Windows 7-64
3.0.7
When adding or removing additional viewports,an extra unnecessary window of the viewport is created.

1913QCAD/CAMBug ReportLow3D Simulation Behaves oddAssigned
0%
Task Description

Hallo Andrew,

testing the drill toolpath I used single point markers.

In 3D simulation the tool drills the toolpath AND uses the drill as a mill.

Cam Export and generated G-code is not effected.

2088QCAD (main)Bug ReportVery Low column headers of the "General: tool settings " resize...Assigned
0%
Task Description

Open QCAD and the application preferences. In the section “General: tool settings " you can resize the columns: Menu, Shortcuts etc.
The problem is that it is not intuitive. The first divider is not selectable and the second moves the first, only backwards.

Showing tasks 351 - 396 of 396 Page 8 of 8<<First - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing